top of page
_edited_edited_edited.jpg

PERSBERICHT

United Dance viert feeststage in Paleis op de Meir

PERSUITNODIGING - Donderdag 29 juni 2023

press@uniteddance.org

+32 (0)475 999 191

United Dance viert 5 jaar

met feeststage in Paleis op de Meir 


Van 3 tot 8 juli neemt United Dance het Paleis op de Meir over tijdens een zesdaagse Dans & Choreografiestage voor jongeren en jongvolwassenen met downsyndroom met eindvoorstelling.

De organisatie werd opgericht in Antwerpen door professionele danser Boris Richir maar reisde in tussentijd al vele wereldsteden af: van Parijs tot New York City en van Amsterdam tot Boston.

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van United Dance keert de organisatie terug naar haar roots en strijkt ze neer in het Paleis op de Meir in Antwerpen.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen achter de schermen tijdens de feeststage van United Dance in het Paleis.

Praktische informatie

  • Wanneer? Tussen 3 en 8 juli 2023 (tussen 10:30 en 12:30) en op 8 juli 2023 om 10.30 uur tijdens het toonmoment Dansstage & Voorstelling

  • Waar? Paleis op de Meir, Meir 50, 2000 Antwerpen

  • Meer info? www.uniteddance.be

Zullen aanwezig zijn  

  • Boris Richir, directeur United Dance

  • Participerende dansers

  • Ouders van de participerende dansers

  • Puck Verstraeten, Site ontwikkelaar van het Paleis op de Meir

 

Gelieve je komst op voorhand te melden via press@uniteddance.org of via het telefoonnummer 0475 999 191

Over United Dance in het Paleis op de Meir

Van maandag 3 juli tot zaterdag 8 juli 2023 organiseert United Dance een hoogwaardige dansstage voor jongeren en jongvolwassenen met downsyndroom, nu ook in het Paleis op de Meir!

Alle stages van United Dance vinden plaats in ultramoderne studio's die deel uitmaken van monumenten of prestigieuze culturele organisaties, waaronder de Balletschool van de Opera van Parijs, New York City Center en De Nationale Opera van Amsterdam. Herita is dan ook ontzettend enthousiast om deel uit te maken van dit belangrijke, inclusieve project met haar locatie het Paleis op de Meir in Antwerpen.

De Dansstage & Choreografie in het Paleis op de Meir is een initiatief van United Dance in samenwerking met erfgoedstichting Herita. Herita is beheerder van het Paleis op de Meir en van andere waardevolle, historische plekken in Vlaanderen. De organisatie nodigt iedereen uit om onroerend erfgoed te beleven en te helpen bij de conservatie ervan.

Vanaf 9 juli 2023 kan je het Paleis op de Meir ook bezoeken tijdens de gloednieuwe zomerexpo 'Paleis te koop'. Info en tickets op www.paleisopdemeir.be
Over United Dance
 

United Dance organiseert hoogwaardige dansstages voor jongeren en jongvolwassenen met downsyndroom in Europa en Noord-Amerika. United Dance werd opgericht in Antwerpen, België door professionele danser Boris Richir met de kernwaarden van inclusie, respect en uitmuntendheid.

Om ervoor te zorgen dat lessen volledig toegankelijk en plezierig zijn voor deelnemers met downsyndroom, heeft United Dance een gespecialiseerd curriculum ontworpen dat gericht is op sociale, emotionele, fysieke en artistieke groei. Hoewel het doel van United Dance niet is om fysiotherapie of medische hulp te vervangen, ervaren deelnemers meestal voordelen die hun ontwikkeling buiten de studio ondersteunen.

Het United Dance-team bestaat uit gerenommeerde professionals in hun respectievelijke vakgebieden (professionele balletdansers, muzikanten en fysiotherapeuten) en getraind in inclusieve dans. Ondersteund door een team van zorgprofessionals, dansdocenten en specialisten in inclusieve dans, streeft United Dance ernaar om de lessen voortdurend te verbeteren en dansonderwijs van het hoogste niveau aan te bieden.

Alle stages van United Dance vinden plaats in ultramoderne studio's die deel uitmaken van monumenten of prestigieuze culturele organisaties, waaronder de Balletschool van de Opera van Parijs, New York City Center en De Nationale Opera van Amsterdam. In 2022 werd de United Dance Company, een dansgezelschap als geen ander, opgericht om dansers van alle achtergronden de mogelijkheid te bieden om hun artistieke talenten te delen.

Press Contact

Kay Tien

press@uniteddance.org

USA +1 857 272 3444

EUROPE +32 (0)475 999 191

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
Enter our World

Enter our World